Τα προβλήματα ψυχικής υγείας δεν είναι απλώς μια έννοια – οι καθημερινές μας κρυφές μάχες και ανείπωτες εμπειρίες που συνθέτουν τη ζωή μας. Σκεφτείτε κάθε πρωί όταν ξυπνάτε και συνειδητοποιείτε ότι έχετε ένα σακίδιο γεμάτο πέτρες – υπάρχει ένας βράχος για κάθε τρόμο, ανησυχία και άγχος που έχετε. Εκατομμύρια άτομα σε όλο τον κόσμο θα δουν αναμφίβολα μέρος αυτού του προτύπου ανατροφής στη ζωή τους. Ωστόσο, το θέμα είναι ότι οι συνέπειες φτάνουν σε κάθε χιλιοστό της κοινωνίας.

Αποφασίζει ποιες φιλίες θα δημιουργήσουμε και τις ενέργειες των λειτουργικών ομάδων μας για την παραγωγικότητα και την επιτυχία του περιβάλλοντός μας. Τα προβλήματα ψυχικής υγείας έχουν δεκαπλάσιο αντίκτυπο και αυτό το άρθρο θα σας ενημερώσει. Από την ιστορία της καθημερινής ρουτίνας κάποιου και μιας που βασίζεται στην άγνοια και στους αστικούς θρύλους στον κόσμο όπου αυτό συμβαίνει όχι μόνο λόγω συναισθημάτων αλλά και επίγνωσης του θέματος, θα καταλάβετε πόσο μεγάλο είναι.

Ατομική Ευεξία για Προβλήματα Ψυχικής Υγείας

Στο επίκεντρο αυτής της συζήτησης βρίσκεται η ποιότητα ζωής του κάθε ανθρώπου. Τα θέματα ψυχικής υγείας δεν είναι απλώς λυπηρό, αλλά μπορούν να ρίξουν φως σε όλες τις πλευρές της ζωής, έτσι ώστε πολλές φορές, να μην υπάρχει ευτυχία σε τίποτα. Σημαίνει να ξυπνάς το πρωί και να εκτελείς τις απαραίτητες υποχρεώσεις αλλά να έχεις τα πάντα γύρω σου σκοτισμένα με πυκνή ομίχλη, ώστε να μην φαίνεται τίποτα καλό ή φωτεινό.

Σημαίνει να απολαμβάνετε τα μικρά πράγματα, την πραγματική ευτυχία ιππεύοντας το γέλιο ή ακόμα και να μπορείτε να πραγματοποιείτε τα όνειρά σας χωρίς ανησυχία και με ενθουσιασμό όλη την ώρα. Κάνει τον κάθε γενναίο τον κόσμο μέσα από τα σκαμπανεβάσματα, αλλά εξακολουθεί να είναι αισιόδοξος.

Προβλήματα Σωματικής Ψυχικής Υγείας

Σωματική Υγεία Νομίζω ότι είναι απαραίτητο να ασχοληθούμε με τη σωματική μας υγεία σε συσχετισμό με τον προηγούμενο προβληματισμό για την ψυχική ευεξία. Πρώτον, θα ήθελα να σημειώσω ότι το σώμα και το μυαλό μας δεν είναι ξεχωριστά μέρη του εαυτού μας. Όπως ακριβώς είναι κάθε άνθρωπος. Επιπλέον, οι χειρότερες και πιο ψυχικές πτυχές συνεισφέρουν συνεχώς η μία στην άλλη.

Για παράδειγμα, πόσες φορές έχετε πονοκεφάλους έντασης σε περιόδους εξαιρετικά υψηλής έντασης; Ή πώς, όταν ένα παλιρροϊκό κύμα κούρασης που πλημμυρίζει μας βγάζει από το άγχος, νιώθετε πόσο δύσκολο είναι να συνεχίσουμε; Οι ψυχικές ανησυχίες και τα ζητήματα φαίνεται να γίνονται σωματικά με όχι και τόσο σοβαρούς τρόπους: διαταραχές ύπνου, στομαχικές διαταραχές και ούτω καθεξής. Κατά συνέπεια, η θεραπεία της ψυχικής υγείας δεν είναι απλώς η απομάκρυνση κάποιου βάρους αλλά η διατήρηση της σωματικής σας υγείας. Και το αντίστροφο, το να φροντίζεις το ένα σημαίνει μόνο φροντίδα του άλλου.

Παραγωγικότητα και Απόδοση

Φανταστείτε αν κάθε εργασία που κάνατε στη δουλειά μια μέρα μετατρεπόταν σε βουνό που έπρεπε να ανεβείτε, αλλά το μόνο πράγμα που σας κρατούσε πίσω ήταν το άγχος ή η κατάθλιψη. Τα ζητήματα ψυχικής υγείας θα μπορούσαν να δημιουργήσουν εγκεφάλους που διαλύονται με ανησυχία και διχασμό, καθιστώντας τους ανθρώπους λιγότερο παραγωγικούς και με χαμηλή απόδοση. Οι υπεύθυνοι λήψης αποφάσεων μπορεί να μην είναι και οι πιο στοχαστικοί και το αίσθημα του πνιγμού πάνω από τον λευκό καμβά μπορεί, κάλλιστα, να γίνει επαναστατικό.

Η ψυχική υγεία δεν είναι ένα πρόβλημα που πρέπει να αντιμετωπίζεται με ήπιο τρόπο από τους εργαζόμενους, είναι μια ευκαιρία για τις επιχειρήσεις να αντιμετωπίσουν τις μεγάλες προκλήσεις του ανταγωνιστικού μετασχηματισμού. Οι εργοδότες που μπορούν να αναπτύξουν χώρους που εξυψώνουν την πνευματική ευημερία βοηθούν τους ανθρώπους τους να είναι ο καλύτερος εαυτός τους και θα βρουν νέους λόγους για σκέψη, συνεργασία και επιτυχία.

Διαπροσωπικές Σχέσεις για Προβλήματα Ψυχικής Υγείας

Η έλλειψη ψυχικής ευεξίας φθείρει τον ιστό των σχέσεών μας. Είναι όταν ο ένας γίνεται καταθλιπτικά απομονωμένος, ενώ ο άλλος απογοητεύεται και δύστροπος. είναι μια σχέση αγάπης που διαλύεται από τους τρόμους του πανικού και της συνολικής απόγνωσης. Η ψυχική ασθένεια διαστρεβλώνει την επικοινωνία, γεννά σκεπτικισμό και δημιουργεί μια πλήρη αποσύνδεση από τους κοντινότερους.

Η συμπεριφορά ξεκινά με το να γίνει η ψυχική υγεία προνομιακή. Σε εμάς και σε αυτούς που εκτιμούμε, δίνοντας προσοχή στις σχέσεις μας με περισσότερη αίσθηση και ανεκτικότητα, συμπόνια και γνώση. Υπάρχουν περισσότερα σε ένα χαμόγελο από αυτά που λέγονται, υπάρχει πάντα μια ιστορία. Με αυτόν τον τρόπο, δημιουργώντας έντονες συζητήσεις και δημόσιες συναντήσεις, θα μπορούσαμε να αλλάξουμε την ίδια ένταση που μας οδήγησε σε όλη τη ζωή μας με βάσανα και επιτεύγματα.

Οικονομική επίδραση

Η ίδια λογική μπορεί να εφαρμοστεί και στο οικονομικό κόστος των προβλημάτων ψυχικής υγείας . Οι τεράστιοι ιατρικοί λογαριασμοί είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου, το κόστος της χαμένης παραγωγικότητας, των απουσιών και η υγειονομική περίθαλψη είναι η σταγόνα στον ωκεανό. Η ψυχική υγεία δεν είναι μόνο θέμα ανθρωπισμού. Είναι μια οικονομική συνεισφορά και η διατήρηση της κοινωνίας οικονομικά σταθερή. Τα προγράμματα ψυχικής υγείας βοηθούν τις επιχειρήσεις να λειτουργούν με μειωμένο κόστος ελαχιστοποιώντας τον κύκλο εργασιών και τις απουσίες τους και βοηθούν τις κυβερνήσεις να αποφύγουν το οικονομικό κόστος της ψυχικής υγείας που δεν αντιμετωπίζεται.

Μείωση Στίγματος

Πίσω από κάθε στατιστικό στοιχείο για την ψυχική υγεία κρύβεται μια ιστορία καλής αίσθησης – μια αφήγηση πόνου, φωτός και ελπίδας. Ωστόσο, αυτή η ιστορία εξακολουθεί να διατηρείται κρυφή και μυστική από την αφήγηση του στιγματισμού. Θεωρώντας την ψυχική υγεία τόσο ακατάλληλα αληθινή, ξεσκεπάζουμε αυτές τις ιστορίες που προκαλούν ευχάριστη αίσθηση στον πλανήτη, την επινοούμε και ενθαρρύνουμε πολιτισμούς καλοσύνης και συμπόνιας. Η ψυχική υγεία είναι πυρηνική και έχει πυροδοτηθεί από την ανθρωπότητα και θα έπρεπε να έχει προκύψει από το έλεος και την καταδίκη.

Πρόληψη Χρόνιων Καταστάσεων

Τα προβλήματα ψυχικής υγείας επηρεάζουν επίσης τη σωματική υγεία ενός ατόμου και μπορεί να οδηγήσουν στην ανάπτυξη προηγούμενων χρόνιων ασθενειών ή καταστάσεων όπως καρδιακές παθήσεις, διαβήτης ή εθισμός σε άλλες ουσίες. Όταν αντιμετωπίζουμε την ψυχική υγεία κατά την παιδική ηλικία, δεν προλαμβάνουμε μόνο τις ψυχικές ασθένειες και τον εθισμό, αλλά μειώνουμε επίσης τις πιθανότητες να έχουμε ένα έντονο πρόβλημα σωματικής υγείας που μπορεί να διαρκέσει μια ζωή. Αυτό απαιτεί τη σύνδεση του μυαλού κάποιου με το σώμα του, καθώς και να κάνει ό,τι είναι δυνατό για να εγγυηθεί τη διατήρηση της υγείας και της ευημερίας του.

Ανθεκτικότητα της Κοινότητας

Οι κοινότητες κατασκευάζονται ως οικοσυστήματα αλληλοεξαρτώμενα διασυνδεδεμένα όντα. Εάν ένας από αυτούς υποφέρει, επηρεάζονται και οι υπόλοιποι. Με όρους ψυχικής υγείας, αυτό σημαίνει ότι ο μόνος τρόπος για να επιτευχθεί η ανθεκτικότητα της κοινότητας είναι μέσω της καλλιέργειας της ενσυναίσθησης προς τους λιγότερο τυχερούς που σφυρηλατούν έναν δεσμό φροντίδας για την ψυχική υγεία του άλλου. Είναι η αναγνώριση ότι το κοπάδι είναι εξίσου ισχυρό και ότι οι άνθρωποι που νοιάζονται πραγματικά ο ένας για τον άλλον εκδηλώνουν κοινότητες που έχουν την ικανότητα να συγχωρούν και να δυναμώνουν.

Μορφωτικό επίπεδο

Η εκπαίδευση, ωστόσο, είναι ένας σημαντικός δρόμος για το άνοιγμα των θυρών ευκαιριών και η ψυχική υγεία είναι ένα ανυπέρβλητο εμπόδιο στη μάθηση. Σκεφτείτε να προσπαθήσετε να κάνετε μια συζήτηση στην τάξη καθώς το άγχος αποσπά την προσοχή σας ή καθώς η κατάθλιψη σας κρατά καθηλωμένους στο πάτωμα. Παρέχοντας βοήθεια ψυχικής υγείας στην εκπαίδευση, δημιουργούμε ισότητα και διασφαλίζουμε ότι όλοι οι μαθητές έχουν ίσες ευκαιρίες για επιτυχία. Αυτό συνεπάγεται την αναγνώριση ότι η ψυχική υγεία είναι σημαντική για την επιτυχία και την προώθηση ενός περιβάλλοντος όπου οι μαθητές μπορούν να αισθάνονται ασφαλείς, ασφαλείς και να ελέγχουν τις δυνατότητές τους.

Παγκόσμια Δημόσια Υγεία

Η ψυχική υγεία δεν γνωρίζει γεωγραφικά όρια. Στοχεύει σε μικρούς και μεγάλους, μαύρους και λευκούς, καθώς και πλούσιους και φτωχούς. Δίνοντας προτεραιότητα και προάγοντας την ψυχική υγεία, δεν αντιμετωπίζουμε μόνο την ατομική αγωνία, αλλά θέτουμε επίσης τα θεμέλια για έναν πιο υγιή κόσμο για όλους τους ανθρώπους. Αυτός ο πιο υγιής κόσμος περιλαμβάνει την αναγνώριση ότι η ψυχική υγεία είναι ουσιαστικό μέρος των ανθρωπίνων δικαιωμάτων ενός ατόμου και περιλαμβάνει κοινή δράση για να διασφαλιστεί ότι όλοι, παντού, μπορούν να έχουν πρόσβαση σε ποιοτική υγειονομική περίθαλψη, συμπεριλαμβανομένων των υπηρεσιών ψυχικής υγείας.

συμπέρασμα

Τα προβλήματα ψυχικής υγείας ήταν η κορυφαία απόδοση, το νήμα στα παρασκήνια που συνδυάζει κάθε πτυχή της ανθρώπινης ταπισερί. Από την ευημερία μας μέχρι την οικονομική μας ευημερία, από τη δύναμη των κοινοτήτων μας έως τη σταθερότητα της παγκόσμιας κοινωνίας μας, η συνεισφορά της είναι ανυπολόγιστη. Είναι μέσα στις δυνάμεις μας να κάνουμε τη διαφορά αναγνωρίζοντας την αξία του και λαμβάνοντας προληπτικά μέτρα για την εξισορρόπηση της ζωής μας τώρα είναι η ώρα να χρησιμοποιήσουμε αυτήν την επιρροή για να επισκεφτούμε τον ιστότοπό μας .

Με τις σημερινές ψηφοφορίες, ας μην ξεχνάμε ποτέ να παρέχουμε σε όλους τους ανθρώπους μας την ευκαιρία να επιτύχουν ψυχικά, συναισθηματικά και σωματικά. Ας είμαστε τώρα υπερήφανοι που κάνουμε τα στατιστικά προσωπικά, εξοπλίζουμε τις κοινές μας ανθρωπιστικές επιστήμες με ενσυναίσθηση και χτίζουμε ένα καλύτερο, ασφαλέστερο, πιο στοργικό σύμπαν. Είμαστε υπεύθυνοι για την επένδυση στο μέλλον προωθώντας καλύτερη ψυχική υγεία.

By zeeshan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *