replicate habitats
source by unsplash.com

Η ανάγκη αναπαραγωγής των οικοτόπων

Τελευταίο αλλά σίγουρα όχι λιγότερο σημαντικό είναι η ανάγκη αναπαραγωγής των οικοτόπων . Η αναπαραγωγή του φυσικού οικοτόπου για εξωτικά ζώα δεν αφορά μόνο την εξωτερική ομορφιά της γύρω περιοχής. Στην πραγματικότητα, είναι μια κρίσιμη ανάγκη για τη σωστή φροντίδα και ευεξία τους. Το θέμα είναι ότι, στην άγρια ​​ζωή, τα είδη εξελίσσονται σε τέτοιες συνθήκες που ικανοποιούν όλες τις φυσιολογικές και φυσικές τους ανάγκες. Ως ιδιοκτήτες ή ειδικοί, καθήκον μας είναι να δημιουργήσουμε ένα τέτοιο περιβάλλον που θα είναι όσο το δυνατόν περισσότερο παρόμοιο με αυτό που έχουν συνηθίσει στην άγρια ​​φύση. Επιπλέον, τα ζώα δεν πρέπει να φοβούνται να εκφραστούν και να δείξουν τη φυσική τους συμπεριφορά, καθώς είναι κρίσιμο για το επίπεδο άγχους και τη σωματική ευεξία.

Γίνεται ακόμη πιο κρίσιμο όταν έχουμε να κάνουμε με ορισμένα συγκεκριμένα είδη. Για παράδειγμα, μπορεί να είναι ένα ερπετό – ο όγκος του φωτός μπορεί να είναι κρίσιμος για ορισμένα είδη, τα πρωτεύοντα είναι εξαιρετικά κοινωνικά ζώα που τείνουν να προσαρμόζονται σε συγκεκριμένο περιβάλλον. Έχει ως αποτέλεσμα ένα σύνολο προβλημάτων που εξελίσσονται σε περίπτωση που δεν πληρούνται οι ιδιαίτερες απαιτήσεις, όπως η έλλειψη ανοσίας, τα αναπαραγωγικά προβλήματα και η ασαφής συμπεριφορά, μεταξύ άλλων.

Τέλος, από εκπαιδευτική άποψη, η αναπαραγωγή του οικοτόπου έχει μεγάλη σημασία. Πράγματι, βλέποντας ένα ζώο, ένας μέσος πολίτης θα ήθελε επίσης να μάθει για το είδος και τι όχι. Επιπλέον, θα μπορούσε να θεωρηθεί μια στρατηγική ευαισθητοποίησης – όσο πιο ρεαλιστικοί αντιγράφουν οι ειδικοί των οικοτόπων, τόσο πιο ζωντανό θα πρέπει να διατηρηθεί το ευρύ φάσμα φυσικών σκηνικών.

Ενυδρεία για αντίγραφα ενδιαιτημάτων

Τα ενυδρεία θεωρούνται ελκυστικά παράθυρα στον υποβρύχιο κόσμο στα οποία μπορείτε να θαυμάσετε όλα τα είδη θαλάσσιας ύπαρξης με θέα τα ψάρια μέχρι τα ευαίσθητα κοράλλια. Για να διατηρηθεί το αίσθημα χαράς και ενθουσιασμού όταν διατηρούνται μέσα στο ενυδρείο, τα φυσικά ενδιαιτήματα και το περιβάλλον πρέπει να βρίσκονται κοντά στην αναπαραγωγή. Κάθε ενυδρείο αναπαράγεται για να αναπαράγει όχι μόνο το φυσικό περιβάλλον των ζώων και τις ιδιαίτερες συνθήκες στις εγκαταστάσεις τους, αλλά και τα μοναδικά επίπεδα ποιότητας νερού, θερμοκρασίας, φωτός και συστημάτων ακρίβειας στα ενδιαιτήματα των δημιουργών. Οι αρχιτέκτονες επιλέγουν με το χέρι υποστρώματα, πέτρες και φυτά για να αποκαταστήσουν τα περίπλοκα οικοσυστήματα που παρατηρούνται σε ωκεανούς, ποτάμια και λίμνες γλυκού νερού: ζωντανά κοράλλια, πολύχρωμα ψάρια και βραχώδεις σχηματισμούς σε εκθέματα κοραλλιογενών υφάλων και πλούσια βλάστηση, παρασυρόμενα ξύλα και βραχώδεις εκβολές σε γλυκά νερά λιμάνια.

Επιπλέον, τα εξελιγμένα συστήματα φιλτραρίσματος και κυκλοφορίας διασφαλίζουν την καθαρότητα, την υγεία και τη ζωντάνια του ενυδρείου για τους υδρόβιους επιβάτες. Τέλος, δεδομένου ότι τα ενυδρεία διαδραματίζουν ζωτικό ρόλο στη διατήρηση και την εκπαίδευση, αυξάνουν την κατανόηση του θαλάσσιου περιβάλλοντος και την αξία της διάσωσης των ωκεάνιων οικοτόπων. Με ενεργά εκθέματα, ταξίδια με οδηγό και άλλες διδακτικές δραστηριότητες, αυτά εισάγουν γρήγορα τους κινδύνους που αντιμετωπίζει η τοπική εξάλειψη της ζωής των οικοτόπων, η μόλυνση και η υπεραλίευση. Αυτή η αγάπη που αιχμαλωτίζει την αστυνομία, οι άγγελοι της διαθήκης που αποκτούν ωκεάνια ύπαρξη θα προσπαθήσουν να σώσουν και να προστατεύσουν τα νερά για τις μελλοντικές γενιές. Σχετικά με τη σημαντική εκπαίδευση που παρέχουν οι επιδείξεις σχετικά με την κομψότητα και την ποικιλία των κατοίκων του νερού, οι άνθρωποι αποκτούν πιο ανεπτυγμένη διάκριση και μπορεί να δηλώνουν ισχυρά για τη βιωσιμότητα των ωκεανών.

Ζωολογικοί κήποι για επαναλαμβανόμενα ενδιαιτήματα

Χιλιάδες εξωτικά ζώα ιθαγενή στα περισσότερα οικοσυστήματα σε όλο τον κόσμο είναι προστατευμένα σε ένα από αυτά με οποιονδήποτε τρόπο, καθιστώντας τους ζωολογικούς κήπους ζωτικής σημασίας για τη διατήρηση, την εκπαίδευση και το ερευνητικό ίδρυμα. Ο φυσικός βιότοπος ενός ζώου θα πρέπει πάντα να αποτελεί μια δομή αντίγραφο του ίδιου, διασφαλίζοντας την ευημερία και την ευημερία των κατοίκων των ζώων. Αυτό περιλαμβάνει τον τρόπο με τον οποίο η άγρια ​​φύση εκδηλώνει τα μοναδικά οικοσυστήματα, συμπεριλαμβανομένου του κλίματος, της βλάστησης, του εδάφους και της κοινωνικής πτυχής του συστήματος. Για να προϋπάρχει μια ακριβής προσομοίωση του φυσικού οικοτόπου, στην πραγματικότητα, ο φύλακας θα πρέπει να συνεργάζεται με ανθρωπολόγους, περιβαλλοντολόγους, οικολόγους και άλλους ειδικούς. Συνδέστε τις απαιτήσεις βλάστησης του εν λόγω ζώου, για παράδειγμα, δέντρα, γρασίδι και βράχους όπου χρειάζεται, υδάτινα σώματα, καθαρό χωράφι και υπόστρωμα όπως απαιτείται.

Περαιτέρω αναπαραγωγή θα πρέπει να επιτρέπει προσαρμογές για όλα τα ζώα, είτε είναι αρπακτικά είτε θηράματα, και τη διαθεσιμότητα χώρου όπου τα σχετικά ζώα και τα μωρά ζώα παρακολουθούν την ημέρα τους. Οι ζωολογικοί κήποι βοηθούν πολύ στην άγρια ​​ζωή και τη διατήρηση των οικοτόπων της, καθώς οι άνθρωποι μαθαίνουν τα πάντα για την άγρια ​​ζωή και πώς να τη διατηρούν εκεί. Οι ζωολογικοί κήποι βοηθούν τους ανθρώπους να εκτεθούν στο περιβάλλον προσφέροντας μια παιδική χαρά, ζώα, πουλιά και φυτά για παρακολούθηση, διασφαλίζοντας ότι υπάρχει πάντα ένα μέρος περιπέτειας για να περπατήσετε και να διασκεδάσετε. Με αυτό, οι άνθρωποι μαθαίνουν περισσότερα για την άγρια ​​ζωή και φάνηκαν να γίνονται μέντορες για το περιβάλλον.

Αναπαράγοντας τους φυσικούς οικοτόπους των ζώων στο σπίτι

Ο σχεδιασμός ενός κατάλληλου οικιακού περιβάλλοντος για ζώα εκτός των φυσικών τους οικοτόπων απαιτεί ενδελεχή έρευνα των ειδικών απαιτήσεων και συμπεριφοράς κάθε ζώου. Τα ζώα όπως τα ερπετά, τα αμφίβια, τα πουλιά και τα μικρά θηλαστικά πρέπει να έχουν ένα περιβάλλον που να είναι πολύ κοντά στο αρχικό τους περιβάλλον. Μόλις γίνει γνωστό ότι κάποιος σχεδιάζει έναν βιότοπο για ένα είδος, εξετάστε τις φυσικές πτυχές. Αυτό περιλαμβάνει τη θερμοκρασία, την υγρασία, τα λαχανικά, το υπόστρωμα και τον κεραυνό, μεταξύ άλλων. Συγκεκριμένα, ζώα όπως τα ερπετά απαιτούν αστραπές UVB, μια κλίση θερμοκρασίας και ένα υπόστρωμα για να τρυπηθούν ή να αναρριχηθούν.

Τα αμφίβια χρειάζονται ένα υγρό περιβάλλον για να διατηρούν το δέρμα τους ενυδατωμένο και να έχουν πρόσβαση σε νερό για να μουλιάσουν ή να αναπαραχθούν. Εκτός από τις προδιαγραφές, διάφορες δραστηριότητες θα πρέπει να αναπαράγουν τον φυσικό τρόπο των ζώων να μετριάζουν την πλήξη. Για παράδειγμα, θα πρέπει να παρέχονται κρησφύγετα, δομές αναρρίχησης, φυσικές αναζητήσεις και κοινωνική αλληλεπίδραση εάν το είδος είναι κοινωνικό ή εδαφικό. Στην άνεση του σπιτιού κάποιου, πρέπει να γίνουν προσαρμογές. Έτσι, τα ζώα θα ταιριάζουν, δεν θα έχουν μολύνσεις, διαταραχές ή ελαττώματα.

Για παράδειγμα, καθαρίστε το περίβλημα, παρακολουθήστε τη θερμοκρασία και την υγρασία, αφαιρέστε τα υπολείμματα τροφών, καθαρίστε το δοχείο πόσιμου νερού και παρέχετε στα ζώα φρέσκια τροφή. Σε περίπτωση που το ζώο είναι ανθυγιεινό, αναζητήστε φιλικό προς τα ζώα κτηνίατρο ή έναν επαγγελματία στα εξωτικά. Οι Αυστραλοί, επομένως, θα πρέπει να σχεδιάσουν το φυσικό περιβάλλον των ζώων τους, καθώς παρέχει έναν ισχυρό δεσμό μεταξύ τους και τη φιλική ατμόσφαιρα που ανυψώνει τα οστά τους.

συμπέρασμα

Η δημιουργία του καταλληλότερου περιβάλλοντος για εξωτικά ζώα είναι μια τόσο περίπλοκη και ολοκληρωμένη δουλειά που περιλαμβάνει απίστευτες προπαρασκευαστικές εργασίες, έρευνα και αφοσίωση. Η αναδημιουργία του περιβάλλοντος στο οποίο ζουν στη φύση σε ενυδρεία, ζωολογικούς κήπους ή απλώς στο σπίτι του καθενός δεν είναι μόνο απαραίτητη για τη σωματική και ψυχολογική ευημερία των αιχμάλωτων ζώων, επισκεφτείτε τον ιστότοπό μας .

Μιμούμενοι τα περιβαλλοντικά στοιχεία και παρέχοντας τον κατάλληλο εμπλουτισμό, τα ζώα μπορούν να ευδοκιμήσουν σε ένα μη ιθαγενές περιβάλλον ενώ ταυτόχρονα αυξάνουν τη συνείδηση ​​της προστασίας της άγριας ζωής και της κρίσιμης σημασίας του σπιτιού τους. Είναι υποχρέωσή μας ως ηγέτες αυτού του πλανήτη να προσφέρουμε κατάλληλη μεταχείριση και σεβασμό στα ζώα, τόσο στο φυσικό τους περιβάλλον όσο και έξω.

 

By zeeshan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *